Fent poetry slam a les aules

a Actualitat/Cultura

Durant l’última setmana de gener els alumnes de 3 d’ESO vam tenir l’oportunitat de què el Dani Orviz, un professional de poetry slam vingés a fer-nos un taller per aprendre el que és aquesta professió i a part amb ell vam fer un concurs duent a terme que en va explicar.

A les hores de l’assignatura de PLG (Projectes Lingüístics Globalitzats), el Dani Orviz va venir a fer-nos als alumnes de 3 d’ESO de l’Institut La Sínia un taller per aprendre de què es tracta aquesta professió. També vam fer un concurs duent a terme el que ens va explicar.

Un dels grups de tots els 3ers que va participar al concurs que el Dani Orviz va organitzar

Sobre el poetry slam

El poetry slam es basa en escenificar la poesia que escriu un poeta. És el mateix escriptor qui fa la posada en escena davant d’un públic que acabarà decidint i avaluant la poesia.

Aquests esdeveniments es manifesten als espais culturals de cada localització i alguns poetes més representatius d’aquest art són Dani Orviz, Adriana Bertrán, Salva Soler i Pablowsky.

Poesia per joves

Les professores van considerar molt interessant la proposta del CCCB sobre aquesta professió i van decidir incloure-la dins de la PLG.

Tal com diu la Marta Martínez: “És molt difícil fer arribar la poesia als adolescents, perquè com diuen ells és complicat entendre-la, fer-la rimar… Vam trobar que el proper a la seva realitat era el Poetry Slam, perquè és una cosa molt més fresca, més improvisada, no s’està buscant la rima constant i no es necessita el formalisme i a més dona peu per parlar d’aquells temes que interessen no com a la poesia tradicional on es parla de temes més generals, com la mort i l’amor”.

“Una altra cosa que ens va cridar l’atenció”, diu la professora de La Sínia, “va ser la posada en escena, en la qual s’ha de treballar amb l’estètica i l’originalitat lligades amb el tema”.

Fer per: Mina González i Ainhoa Conesa

Em dic Ainhoa, tinc 14 anys, visc a Parets del Vallés i estudio a l’institut La Sínia. M’agrada molt fer esport, més concretament fer handol, sempre m’ha agradat però no vaig poder practicar-lo fins l’any passat. Toco el piano desde fa 7 anys, i he fet la primària musical, ja que desde petita la música m’atrau, m’agrada tot el relacionat amb la música (ballar, cantar…) Em considero una persona que estima molt a les persones que la valoren, m’agrada passar temps amb la meva família i amb els meus amics. Els meus propòsits a la vida, són estudiar el que vulgui i poder treballar del que a mi més m’agradi i que em motivi. Vull superar-me cada dia una miqueta més a mi mateixa. Sóc una persona que em poso molta persió a mi mateixa, sempre vull que tot em surti bé, i si no és així em frusto molt, també sóc molt indecisa i insegura. Vull cambiar això, perquè em provoca molta angoixa i estrés, i tampoc vull estar trista cada dia.

Me llamo Ainhoa tengo 14 años, vivo en Parets del Vallès i estudiio en el Instuituto “La Sínia”. Me gusta hacer deporte, más concretamente hacer balonmano, siempre me ha gustadp pero no pude poder practicarlo hasta el año pasado. Toco el piano desde hace 7 años, y he hecho la primaria musical, ya que desde pequeña me ha atrae la música, me gusta todo lo relacionado con la música (bailar, cantar…) Me considero una persona que quiere mucho a las personas que la valoran, me gusta pasar tiempo con mi familia y con mis amigos. Mis propósitos en la vida son estudiar de lo que quiera y poder trabajar de lo que a mi más me guste y me motive. Quiero superarme cada día un poco más a mi misma. Soy una persona que me meto mucha presió, siempre quiero que todo de salga bien, y si no es así me frusto mucho. Ttambién soy muy indecisa y insegura. Quiero cambiar esto porque a veces me provoca mucha angustia y estrés, y tampoco quiero estar triste cada día.

My name’s Ainhoa, I’m 14 yars old, I live in Parets del Vallès and I study in the High School called “La Sínia”. I like paractice sport, more concret I like to do handball, I always like to practice sport, but until the last year I don’t have the oportunity. I plyaed the piano for more than 7 years and I do the music primary because since I was a little girl I liked so much the music and all related to the music (dance, sing…) I see myself as a person that love a lot all the people that can appraise me, I like pass time with my family and my friends. My objectives in my life are sudy the things that I really like and I want to work of things that I like. I want to overcome myself a little bit more every day, I want to get right in all the things that I do everyday and if it’s not like this, I get frusted, I’m also so indecised and unsafe. I want to change this aspects because sometimes cause a lot of anguish and stress and I don’t want to be sad all the days.