Inaugurem nova secció a La Sínia Report: ‘El Consultori’

a Cartes al Diari/Opinem

El Consultori és una nova secció d’aquesta revista, on intentarem anar pujant rondes de qüestions cada setmana

Fa dues setmanes vam enviar la primera ronda del consultori perquè ens enviéssiu les vostres incomoditats, qüestions, preguntes, problemes o el que sigui sobre qualsevol tema. Sense vergonya.

Ens han anat arribant les respostes de forma anònima al llarg de les setmanes, i ara és el moment de què responguem a alguns dels vostres dubtes que ens heu enviat perquè us donem algun consell.

Resultado de imagen de carta sobre

Si m’agrada algú de la meva classe, que puc fer per apropar-me a ell/ella?

Doncs et podríem donar molts consells sobre això…

-Primer has d’anar apropant-te a ell/a, parlar amb ella, fer-la/o riure…

-Si a classe us diuen de fer un treball en grup, pregunta-li si pots anar amb ell/a.

-Fes-li complits.

-Vesteix bé.

-Intenta fer contacte visual amb ell o ella

-Ves agafant confiança i amistat. Ves on estigui ell/a a classe.

-Regala-li algun detall pel seu aniversari, Sant Jordi o Sant Valentí.

-Convida’l o convida-la a quedar amb tu.

-Quan arribi el punt on ja tingueu una amistat, digues-li que t’agrada, i ja depenent de la seva resposta, podràs estar amb ell o ella.

Els exàmens, entenc les coses però a l’hora de fer l’examen tot i haver estudiat m’oblido de tot i acabo suspenent.

Alguns mètodes d’estudiar perquè se’t quedin les coses i no oblidar-les són:

-Agafar les idees principals de cada tema que tinguis, això en cas de socials.

-Apuntar-te les coses i anar fent exercicis per repassar.

-Aprendre les fórmules, això en cas de mates o naturals.

-Fer resums o esquemes.

-Fer exercicis perquè se’t quedin les coses.

Això si, deixat de distraccions a l’hora d’estudiar i estigués concentrat i motivat, o mai aprovaràs. A no ser que et facis xuetes clar 😛

Les presentacions orals no m’agraden perquè tinc “pànic escènic”.

Relaxat i concentrat i no pensis en què hi ha gent, practica-ho davant d’amics o familiars, al cap i a la fi si t’has après la presentació, et sortirà sense problemes.


La setmana que ve tornarem amb la segona ronda d’EL CONSULTORI, i d’aquí poc tornarem a enviar el qüestionari perquè ens escriviu tots els vostres dubtes i preocupacions.

Per qualsevol dubte podeu escriure al següent correu lasiniareport@gmail.com

Em dic Pol Martí, tinc 14 anys i visc a Parets del Vallès, vaig a l’institut La Sínia, a 3r d’ESO. Jugo a bàsquet, al Club Basquet Parets, i el meu número és el 8. M’agrada veure series, i les meves series preferides són: La casa de papel, Élite, Stranger things entre altres. M’agrada quedar amb els amics y estar amb la família. També m’agrada escoltar música, escolto pop, reggaeton, trap i rap, i m’agrada viatjar. Alguns dels llocs que he visitat són: Estats Units (costa est), Italia, Cuba… El pròxim viatge que m’agradaria fer sería anar a Japó, o a la costa oest de Estats Units. De gran m’agradaria ser director de cine, ja que m’agrada molt tot ho que tingui a veure amb el cinema, o també m’agradaria ser jugador de bàsquet.

Me llamo Pol Martí, tengo 14 años y vivo en Parets del Vallés, voy al instituto La Sínia, a 3º de la ESO. Juego a baloncesto, en Club Basquet Parets, y mi número és el 8. Me gusta ver series, y mis series favoritas son: La casa de papel, Élite, Stranger things entre otras. Me gusta quedar con mis amigos y estar con la familia. También me gusta escuchar música, escucho pop, reggaeton, trap y rap, y me gusta viajar. Algunos de los sitios que he visitado son: Estados Unidos (costa este), Italia, Cuba… El próximo viaje que me gustaría hacer sería ir a Japon, o a la costa oeste de Estados Unidos. De mayor me gustaría ser director de cine, ya que me gusta mucho todo lo que tenga que ver con el cine, o tambien me gustaria ser jugador de baloncesto.

My name is Pol Martí, I’m 14 years old and I live in Parets del Vallés, I go to La Sínia high school, to third of the ESO. I play basketball, in Club Basquet Parets, and my number is the 8. I like see series, and my favourite series are: La casa de papel, Elite, Stranger things among others. I like to meet with friends and be with my family. I like listen to music too, I listen pop, reggaeton, trap and rap, and I like travel. Some countries that I visit are: USA (east coast), Italy, Cuba… The next trip that I would like to do would go to Japan, or to the USA west coast. I would like to be a cinema director, since as I like a lot all that something to do with the cinema, or I would like to be a basketball player too.