Joaquin Phoenix, guanyador d’un oscar

a Tema del mes

El passat 10 de febrer es van celebrar la 92a cerimònia dels Òscars, on van ser nominats actors com Antonio Banderas, Leonardo DiCaprio, Scarlett Johansson, Brad Pitt, Laura Dern, etc. Però el que més va destacar en aquesta gala va ser Joaquin Phoenix. Després de trenta-vuit anys de carrera i de ser nominat 3 vegades, va guanyar un Oscar al millor actor per la pel·lícula Joker.

Joaquin Phoenix com a Joker

Aquest actor de quaranta-cinc anys nascut a Puerto Rico el 1974,és un dels guanyadors dels Òscars, a més de guanyar dos Globus d’or, un Grammy, un SAG, dos Critics Choice Awards i molts més. És un dels germans de l’actor mort River Phoenix i de les actrius Rain, Summer i Liberty Phoenix.

Va començar a actuar en televisió amb el seu germà River i la seva germana Summer. Va debutar al cine amb Space Camp, també ha actuat a pel·lícules com GladiatorHerThe Immigrant, etc. Però va tenir molt impacte amb una gran actuació fent l’aparició com el Joker a l’última pel·lícula de DC. Va haver d’aprimar-se molt per fer l’aparició com a Joker, i molts professionals diuen que és un dels millors Jokers fins ara, sense cap comparació Jared Leto, fent la impressió a la pel·lícula Escuadro Suicida com un joker raper.

Gràcies a l’oscar que va guanyar com millor actor, va fer un discurs parlant sobre els drets dels animals, ja que ell és vegà. També va parlar sobre totes les injustícies en el món actual, parlant del fet que com un ésser humà pot tindre el dret de dominar, controlar i matar a espècies. Va fer un impressionant discurs tenint el respecte de moltes persones sense tenir por del que diran els altres, tots els éssers humans tenim dret d’expressar-se i estimar, sense explotar la nostra terra. També va parlar del seu germà River i finalment va marxar intentant no plorar.

Hola soc la Laia,i tinc 14 anys.Estudio a l'institut LA SÍNIA,i de gran m'agradaria estudiar periodisme,o traducció.Parlo castellà,català,angles i francès,m'agrada molts els idiomes.