Els grammy són els premis més importants del món musical. (Font de la imatge: unsplash.com)

Les dones deixen petjada als Grammy

23 views

Beyoncé ja és, amb 28, la cantant amb més premis de la història superant Alison Krauss

El passat diumenge 14 de març es va celebrar la 63a edició del premis Grammy de la música i un cop més les artistes femenines van ser les grans protagonistes. Els premis que lliura l’Acadèmia de Gravació dels Estats Units van estar marcats per artistes com Billie Eilish, Beyoncé, Taylor Swift, H.E.R. i Megan Thee Stallion, aconseguint triomfar en aquesta festa de la música que es va celebrar al centre de convencions de Los Angeles. 

Billie Eilish, qui ja va arrasar a l’anterior gala, havia estat nominada en aquesta edició en quatre categories i s’ha emportat el premi a millor gravació de l’any per Everything I Wanted i va quedar molt sorpresa. El premi al millor àlbum de pop va ser per Dua Lipa amb el seu magnífic àlbum Future Nostalgia.

De la seva banda, Taylor Swift, és ja la primera dona que guanya tres vegades el Grammy a millor àlbum de l’any, aquest cop amb Folklore. L’altre gran rècord el va batre Beyoncé, que amb els premis guanyats en aquesta edició es va convertir en l’artista femenina amb més Grammy de la història. Ja en són 28, un més que Alison Krauss.

El britànic Harry Styles, de la seva banda, va rebre el guardó a millor actuació de pop en solitari per Watermelon Sugar. I entre totes les nominacions cal destacar el premi a millor àlbum de pop llatí o urbà que van atorgar a l’artista Bad Bunny. Això ha estat notícia, ja que des de fa 12 anys cap àlbum de reggaeton guanyava aquest premi. Ho ha fet amb el seu disc YHLQMDLG (Yo Hago Lo Que Me Da La Gana) i ha estat el seu primer Grammy nord-americà. 

Aquest àlbum ha estat tot un hit en el món de la música, no només per les seves cançons, els milions de streams i el que simbolitzen per a la música urbana, sinó també per la nova i extraordinària manera d’entendre la indústria de Benito Martínez.  

L’artista de reggaeton va agafar el premi i va fer un petit discurs d’agraïment on es mostrava molt feliç. Podríem considerar-lo ja com la gran figura urbana de la nostra generació.

Redactors juniors

close

El més recent