Imatge d'un partit del Parets. (Font de la imatge: SOM PARETS)

El 15 de març tornen les competicions esportives a Catalunya

/
22 views

També es permetrà l’entrada de públic amb entrades reservades i amb limitació d’aforament i tot plegat és una notícia que ens omple d’alegria

Després de més d’un any sense competir a les pistes, a causa de la gran aturada que tots i totes vam haver de fer per la pandèmia mundial de la Covid-19, per fi podrem tornar a jugar. Les competicions esportives han tornat a Catalunya aquest passat dilluns 15 de març, aixecant-se també el confinament comarcal, encara que els desplaçaments fora de la comarca només es podran fer amb el grup bombolla amb el qual convius.

Victòria del Construccions Perefran-CB Mollet sobre el CB Parets - somMollet
Club Bàsquet Parets contra el Club Bàsquet Mollet. (Font de la imatge: somMollet)

Així ho ha aprovat el comitè tècnic del PROCICAT, que són el grup de persones que decideix les mesures que s’han d’adoptar per a fer front a la Covid-19. Fa unes setmanes que es va dir que els majors de setze anys tornarien a competir, però ara les competicions esportives federades també es reprendran pels SOTS-16.

També regressarà el públic, amb seient reservat i amb un màxim del 30% a espai tancats, com en les competicions de bàsquet o handbol, i amb un màxim del 50% de capacitat en espais oberts, com per exemple les competicions de futbol. Aquestes noves mesures signifiquen un pas endavant cap a la normalització de les pràctiques esportives a Catalunya i al país. Així doncs la Secretaria General de l’Esport de Catalunya ha recomanat als organitzadors i clubs esportius que reprenguin aquestes competicions de forma progressiva i és més recomanable que es reprenguin després de Setmana Santa.

En la nostra opinió pensem que és una molt bona notícia pel món de l’esport i que significa una porta d’esperança pel sector esportiu, que ha estat molt castigat per tot el que ha passat aquest darrer any i per les restriccions que s’han anat adaptant cada mes per la pandèmia mundial. Creiem que els jugadors dels clubs començaran a estar més motivats si tornen a competir, ja que molts dels jugadors més petits han estat molt desmotivats per tota la situació que han viscut i, fins i tot, alguns han deixat d’anar a entrenar i han deixat el club. Tanmateix, creiem que les competicions duraran poc si arriba una quarta onada, però si es prenen les mesures corresponents i es respecten podrà durar fins a final de temporada.

El último bastión del balonmano femenino en Barcelona
Nens jugant a handbol. (Font de la imatge: Valonmano Con V)

En conclusió, com ja hem dit, això és una molt bona notícia pel món de l’esport i que tornarà la motivació de tots els esportistes. Això sí, s’hauran de respectar les mesures necessàries perquè tot pugui sortir bé i que en un futur pròxim puguem tornar a la normalitat. Pensem que l’alegria tornarà a les pistes i a les graderies i les competicions començaran a ser com abans.

Redactors juniors

close

El més recent