Alumnes al pati de la Sínia. (Font de la imatge: pròpia)

Un horari diferent

/
65 views

L’equip directiu canvia l’horari de l’institut i a nosaltres no ens sembla malament. Tot i que faríem canvis

Els alumnes de l’institut La Sínia, diàriament, han tingut dos patis, el primer d’11:15 a 11:45 i un altre de quinze minuts per poder fer un descans i menjar alguna cosa, de 13:15 a 13:30. El nou equip directiu, però, des d’aquest curs ha decidit canviar la rutina dels alumnes. Ja no hi ha segon pati. I sortim 10 minuts abans.

Després de 3 anys seguits amb els dos patis, els alumnes de 4t volem donar la nostra opinió, perquè ens hem adonat que podríem fer-nos escoltar i millorar l’institut per als propers alumnes que arribin al centre. Entenem que per tema Covid-19 hagin decidit treure aquest pati, perquè era l’únic moment del dia on tot l’institut ens ajuntàvem.

És cert que se’ns fa molt pesat fer 3 hores seguides després del pati sense cap mena de descans per alleujar-nos de l’estrès i per poder menjar una mica més. L’institut justifica l’eliminació del segon pati i defensa que ens ho han compensat en el pati gran. Però amb els 15 minuts que han sumat al pati de mitja hora, 10 ens el passem dins de classe menjant l’esmorzar i 5 minuts els perdem entre que anem i tornem. Així que la sensació és que el pati és com el d’abans. Per això proposem fer els 10 minuts de l’esmorzar a fora, a l’aire lliure.

D’altra banda, pensem que no fer el segon pati està bé, ja que normalment després del pati fem classes curtes, és a dir, de 45 minuts. O si no, fem optatives. Aquestes classes passen molt de pressa, ja que són més didàctiques.  

I un altre avantatge d’aquesta nova decisió és que molts poden tornar bé o abans a casa seva i tenir més temps per fer altres coses. D’altres, han d’esperar a la parada del bus mitja hora per a poder tornar a casa, malauradament.

Redactors juniors

, , , ,
close

El més recent