Protestes al carrer per les polítiques de Duque. (Font de la imatge: unsplash.com)

Colòmbia s’alça

17 views

Els colombians es manifesten en contra de les mesures imposades pel president Iván Duque, provocant una reacció violenta de l’estat

El passat 28 d’abril el president de Colòmbia, Iván Duque, va anunciar una nova reforma tributària que ha provocat que els colombians es manifestin i surtin als carrers per reclamar els seus drets. La resposta del govern ha estat enviar l’exèrcit al carrer per contrarestar els manifestants.

Aquesta reforma consistia a apujar els impostos de l’IVA dels productes de primera necessitat, dels serveis públics i funeraris i també volia afegir un “impost solidari” per als més rics. La gent va sortir a manifestar-se per la pujada dels impostos i el govern colombià va decidir contestar amb una resposta violenta i armada. L’acció dels militars ha deixat 47 morts, segons l’Instituto de Estudios para la Paz Indepaz-. De la seva banda, la Confederación Sindical Internacional -CSI- denuncia 6 violacions de dones per part d’agents de l’ESMAD -el cos d’antiavalots colombià-, 5 desaparescuts i prop de 250 persones ferides.

Després d’aquestes manifestacions, el president va decidir retirar la reforma imposada el passat 2 de maig, però els manifestants segueixen als carrers per reivindicar els seus drets i la resposta violenta per part del govern no s’ha aturat.

Redactors juniors

,
close

El més recent