Imatge de la darrera nit amb toc de queda. (Font de la Foto: Olmo Calvo)

Fi de l’estat d’alarma, però no de la Covid

/
67 views

El passat 9 de maig va acabar l’estat d’alarma a Espanya i la gent va voler celebrar-ho de festa, sense mascareta i sense distància social

El passat 9 de Maig van retirar l’estat d’alarma a Espanya, que regulava, entre d’altres coses, el toc de queda nocturn per combatre la Covid-19. Molta gent va sortir a celebrar-ho i, com sempre, hi va haver persones que no es van saber contenir. A la Puerta del Sol de Madrid, per exemple, hi va haver una festa amb molta gent jove, on la majoria anava sense mascareta i no respectaven les normes bàsiques de seguretat.

Considerem que va ser una falta de respecte no només pels treballadors de la sanitat, que estan lluitant en primera línia contra la malaltia, sinó també per tots els que han patit les conseqüències d’aquesta pandèmia; des de gent que ha perdut la seva feina o no pot treballar per la situació, fins a gent que ha mort per aquesta malaltia o que ha perdut a algun ésser estimat.

Això portarà no només un munt de casos de Covid, sinó probablement també un altre confinament i un altre estat d’alarma. Aquelles persones semblen voler demostrar que no se’ls pot donar llibertat. Això podria portar a un segon estat d’alarma que hauríem de complir tots i que no vol ningú. No es pot tolerar aquestes situacions. La policia ha de fer alguna cosa i que no tornin a produïr-se aquest tipus de festes o aglomeracions.

En conclusió, pensem que això no és tolerable. S’han de respectar les normes i a tota la gent que està patint per aquesta pandèmia mundial i no fer festes ni aglomeracions. No podem tornar a cometre les mateixes errades.

Redactors juniors

close

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

I accept the Privacy Policy

El més recent