Els mosquits són els animals que acaben amb més vides humanes. (Font de la imatge: unsplash.com)

Avantatges i desavantatges dels mosquits modificats genèticament

/
66 views

Alliberen a Florida 150.000 exemplars alterats per intentar reduir la població de mosquits portadors de malalties

Després de molts anys debatent sobre aquest projecte, l’empresa biotecnològica Oxitec, finançada per Bill Gates, ha donat llum verda a un controvertit experiment. Han alliberat a Florida 150.000 mosquits modificats genèticament per poder acabar amb exemplars portadors de malalties com el dengue o el zika, reduint el nombre de població. Es pretén assolir l’objectiu amb mosquits mascle (no piquen) que porten el gen OX 5034, que fa que quan neixin les femelles (les que piquen) no sobrevisquin i que els mascles segueixin portant el gen. 

Aquest experiment ha creat controvèrsia sobretot en grups per la protecció del medi ambient, ja que els mosquits són una part molt important de les dietes de moltes espècies i la disminució de la població podria posar en risc la conservació d’algunes d’elles. Però el laboratori afirma que només disminuirà l’espècie de mosquits Aedes aegypti, que són l’espècie que transmet més malalties. 

En la nostra opinió considerem que l’intent d’acabar amb aquestes malalties tan infeccioses és un gran avanç per la ciència i la sanitat a escala global, però que fiqui en perill a tantes espècies ens tira enrere a l’hora de donar suport a aquest experiment. Tocar la genètica d’una espècie no ens sembla una bona idea, tenint en compte el que passa a Jurassic Park. Creiem que hi ha coses que millor no jugar amb elles, com amb els éssers vius. Per què, què val més, acabar amb les malalties o amb les espècies?

Redactors juniors

,
close

El més recent