la Sílvia Santana, educadora ambiental de l'escola de la natura. (Font pròpia)

Sílvia Santana: “Ens hem d’estirar una mica de les orelles. Hem de millorar”

50 views

Entrevistem l’educadora ambiental de l’Escola de la Natura de Parets del Vallès amb motiu de la sortida per netejar el nostre entorn

La setmana passada vam entrevistar una de les educadores ambientals de l’Escola de la Natura, la Sílvia Santana. Ella coordina i dirigeix totes les campanyes europees relacionades amb el medi ambient en l’àmbit municipal i comarcal. La Sílvia promou a les escoles i instituts que els joves contribueixin amb la causa.

D’on neix la campanya Let’s clean up?

Let’s clean up Europe és una campanya que es fa a nivell europeu, des de fa vuit anys. La Generalitat de Catalunya va convidar-nos a tots els ajuntaments perquè promoguéssim això entre les famílies i les escoles, i això és el que vam fer.

Aquesta campanya quant dura?

S’ha fet tot el primer cap de setmana de maig. Hi ha activitats per tota Catalunya, Espanya i Europa divendres, dissabte i diumenge. Aquesta és la vuitena vegada que es fa. I l’institut La Sínia ha contribuït totes les vegades, des del primer any, menys l’any passat pel tema Covid.

Rebeu un sou per fer aquesta feina?

Nosaltres som funcionaris. Aquesta és una part de la nostra feina.

Per què decideixes començar a contribuir amb aquesta campanya?

Perquè Parets, si coneixes bé el municipi, té tres zones marcades. Una zona d’habitatge, una zona agrícola i una zona industrial. Aleshores, és molt important que hi hagi un equilibri entre aquestes zones i potenciar el lleure responsable en les zones verdes és molt important, perquè és el que tenim. Tenim una part de Gallecs i el riu Tenes, no tenim res més. Aleshores, si tothom valora i estima el que tenim doncs cuida el medi. La idea és aquesta, que tothom cuidi el que té.

Quina és la teva opinió sobre com cuidem Parets i sobre els joves que participem en aquesta campanya?

El reciclatge a Parets és un tema complicat i complex i ens hem d’estirar una miqueta de les orelles. Hem de millorar. No separem bé, especialment la secció orgànica.

Veieu una millora des que heu començat aquest projecte?

Sí, és clar. Fa quatre anys quan vam fer la neteja del riu, vam treure vuit bosses d’envasos. Compara-les amb les d’avui. Hi ha una i mitja. Això vol dir que sí som més conscients.

Penses que aquest treball està poc valorat?

Cada vegada està més valorat, i més reconegut per la gent. Ahir vam sortir a les notícies, aquesta tarda tornarem a sortir. No només a la ràdio de Parets, sinó que es veurà a TVE, a TV3, i a tot arreu. És una acció que es fa a la platja, als pobles, a la muntanya.. cada vegada té més èxit, i la vostra participació és d’agrair.

Redactors juniors

, , , ,
close

El més recent