Avui us portem una entrevista centrada en els Projectes de Recerca. (Font de la imatge: unsplash.com)

Adrià Martorell, sobre els PR: “Creiem que és una bona oportunitat, perquè els alumnes poden triar un tema que els interessa”

39 views

Ara que el Projecte de Recerca està casi acabat, hem parlat amb un dels tutors, l’Adrià, per fer una petita reflexió

Com ha estat l’organització per dur a terme l’assignatura?

Vam començar amb una reunió al juliol els 12 professors. I hem anat fent una reunió cada mes. Hem fet 10 reunions més o menys. En reuníem, ens coordinàvem, … Llavors hi havia un coordinador, que era L’Abel, que era qui coordinava a tothom. I com que hi havia 3 classes, cada tutor coordinava el seu grup classe. La Patrícia, la Maria i el Bernat eren els coordinadors de cada classe i l’Abel era el coordinador general.

Què creus que aporta el PR als alumnes?

Nosaltres creiem que és una oportunitat molt bona perquè els alumnes puguin triar un tema que realment els interessa i puguin investigar i aprendre sobre aquest tema. Per tant, és un projecte en què són els alumnes qui decideixen què fan. Habitualment fem projectes en què som nosaltres qui fem la proposta. Aquí la proposta la fa l’alumne intentant aplicar allò que ha après des de 1r fins a 4t. Per això creiem que és interessant.

Quines diferències heu vist aquest any en comparació amb els anteriors?

Ens ha agradat molt que hi hagués una hora durant la setmana dedicada al PR. Per tant d’alguna manera el tutor veia els seus alumnes cada setmana i l’alumne també. L’alumne sabia cada setmana que d’alguna manera li hauria d’explicar al seu tutor què és el que havia fet, cosa que l’any passat no hi era. L’any passat el tutor i l’alumne anaven quedant quan podien, segurament no tantes vegades com aquest any, perquè aquest any ens hem vist al voltant d’unes 35 vegades. Jo quan era tutor de PR altres anys veia a l’alumne unes 6 vegades; i si el veia molt el veia 8 vegades en tot l’any. Aquesta és una de les coses que veiem que ha canviat a millor. La cosa complicada és la coordinació. Som molts professors que ens hem de coordinar.

Faries algun canvi en l’assignatura?

Aquest any vam insistir molt en el primer trimestre en la tria del tema. Vam fer el moodboard i vam estar donant moltes voltes a la tria del tema. Creiem que està bé fer això. Pensem que realment fer una bona tria per poder desenvolupar un treball correctament és important. Tot i que potser vam dedicar massa temps. Llavors ens hem trobat al final que ha vingut tot molt de pressa: conclusions, presentació oral… Ha vingut potser una mica tot massa precipitat, llavors si al principi no hi haguéssim dedicat tant de temps, haguéssim tingut més temps per fer altres coses. Crec que això pot millorar de cara a l’any que ve.

Durant els anys que porteu fent PR, quin és el tema més recurrent?

Hi ha tot el tema esportiu i tecnologia, com les pantalles, que agrada bastant. I després hi ha de tot. Hi ha temes de música, temes més científics i temes més d’anglès. Hi ha de tot.

Quin tema faries tu si fossis alumne?

A mi per exemple m’agraden molt les mates i els escacs i buscaria un treball que relacionés els dos temes.

Per últim, quina és la valoració d’aquest any?

Jo faig una valoració positiva. Hi ha de tot, però personalment faig una valoració positiva. M’ha agradat d’entrada coordinar-me amb els meus companys perquè és una manera de posar en comú les maneres que tenim de treballar. Després també m’ha agradat molt l’equip que hem format a 4tC amb la Carme, la Patrícia i la Laura i l’Abel. També m’agrada tenir 5 alumnes que veig cada setmana. Així d’alguna manera ens podem posar al dia i veiem l’evolució que han fet. Penso que és una sort que 5 alumnes tinguin un sol tutor. La meva valoració és positiva.

Redactors juniors

,
close

El més recent