Alumnes de La Sínia visiten el Sincrotró ALBA

Els estudiants de 4t A i de l’optativa de Física i Química de l’institut van realitzar una excursió al Sincrotró, a Cerdanyola del Vallès

Per: Danna Vinagre, Oriol Vila, Roger Capdevila, Manel Cacho i Paul González

Divendres 20 de maig, els alumnes de 4t d’ESO A i de l’optativa de Física i Química van anar d’excursió al Sincrotró ALBA. Van arribar al centre a les 8:30, per agafar un autocar, direcció a l’accelerador de partícules ubicat a Cerdanyola. A les 9:15 van arribar al seu destí. Més tard, van esmorzar i al voltant de les 10 van entrar al control de seguretat de l’establiment. 

En entrar a l’edifici, van separar els alumnes per dos grups per fer la visita. Acompanyats per dos guies, la Marina i l’Aleix, cada grup va fer el seu recorregut on els van explicar el funcionament del sincrotró i que feien en aquell lloc. Els van detallar moltes curiositats d’aquell lloc, com que és l’únic sincrotró dirigit per una dona o que no només s’hi investiga la llum, sinó que també empreses poden anar i fer les seves investigacions.

Després de fer aquesta visita guiada, els alumnes van tenir una estona de temps lliure. En acabar el temps lliure els alumnes van anar a una sala on van poder fer una entrevista a en Jordi Prat, tècnic de línies de llum, que dona suport als equips d’investigació per fer els seus experiments. En acabar l’entrevista, l’Alba que era una guia del Sincrotró, els va fer una presentació amb preguntes, per saber el que havien après. I quan va acabar aquesta presentació van realitzar dos experiments relacionats amb la llum del sincrotró. 

Finalment, els alumnes es van fer una foto de grup i cap a les 13:00 van agafar l’autocar per tornar a l’institut.