/

Els canvis d’enguany a l’Institut La Sínia

Els tres canvis principals a l’institut són els nous tallers, el currículum escolar i les activitats extraescolars

Nous tallers:

L’assignatura de tallers ha patit dos canvis aquest curs. Un d’ells, com cada any, són els nous tallers creats pels diferents professors, alguns d’aquests nous tallers són: el d’arts marcials de l’Esteban, professor d’educació física; el de màrqueting digital de la Lucía, professora de castellà; o el de cromos del Víctor, antic professor d’anglès. Però el canvi més important és que les classes es poden tornar a barrejar per fer els tallers. Per culpa de la pandèmia els tallers van deixar de ser entre estudiants de diferents grups i van passar a ser per classes. Ara que la pandèmia ja ha passat podem tornar a gaudir d’aquest model de tallers.

Canvis al currículum escolar:

La segona onada de canvis venen de la mà del currículum escolar. El canvi més rellevant d’aquest aspecte en el nou curs és el que pateixen les competències bàsiques, que deixen d’existir i passen a ser competències clau i perfil competencial de sortida. L’altre canvi a destacar bastant és la desaparició de la gradació per nivells d’assoliment, és a dir, les notes com nosaltres les coneixem, tot i que aquesta novetat no està aplicada encara avui dia 18 d’octubre de 2022.

Noves propostes d’activitats extraescolars:

Aquest any el centre ha començat una nova iniciativa com són les activitats extraescolars. Són una manera d’ampliar coneixement i passar l’estona a les tardes. De moment les úniques activitats que hi ha són: robòtica, pels més interessats en la tecnologia i multiesports, pels que vulguin fer exercici acompanyats per amics i dirigits per un monitor, però segur que si tenen èxit no trigaran a sortir més activitats i més variades. Robòtica costa 30€ de la matrícula i 50€ al mes. La quota de multiesports és de 10€ mensual.