/

La gran vaga del professorat

Aquest mes de març s’han convocat cinc dies de vaga per a tot el professorat de Catalunya d’infantil, primària i secundària.

Per: Samuel López, Alexia Martínez, Lorena León i Estel Martínez

Els docents protesten per diversos motius que s’han acumulat des de fa anys per la mala gestió del conseller, Josep González-Cambray.

MODIFICACIÓ DEL CALENDARI ESCOLAR

Al febrer el conseller va anunciar que el pròxim curs 2022-23 començaria dies abans, començarien el 5 de setembre a les escoles i el 7 als instituts.

INVERSIÓ EN EDUCACIÓ

Els professors reclamen l’increment d’inversió en educació perquè arribi almenys al 6% del PIB català que en l’actualitat no arriba ni al 4%.

RETALLADES

Els professors demanen tornar a les condicions laborals que hi havia abans de les retallades de l’any 2010.

MENYS CATALÀ

Protestants es queixen de l’aplicació del 25% de castellà o l’“estabilització” del personal interí

És per aquesta raó que tant alumnes com professors han fet aquesta vaga per donar suport a aquesta lluita.  El dia de vaga més fort estava assignat al dimarts dia 15 de març. A l’institut la Sínia hi va haver molta gent fent aquesta vaga tant professors com alumnes, sobretot el dimarts. Hi havia serveis mínims i en total al curs de 4t de l’ESO van assistir-hi 10 alumnes en total.

La gran part de l’alumnat dona suport a aquesta vaga, ja que al final és una cosa que ens afecta a tots. No veuen bé tot això del fet que es redueixi temps de vacances i es comenci el curs abans del normal. Creuen que és una cosa que no servirà per res i hi estan en contra. També donen suport als altres motius que hi ha d’aquesta vaga.

PROFESSORAT AL SALÓ DE l’ENSENYAMENT

El dimecres dia 16 l’alumnat de 4t va anar d’excursió al saló de l’ensenyament per orientar-se de cara al futur. Allà a mig matí la vaga de professors va arribar a la porta principal de manera que bloquejaven la sortida d’aquest. Tant a dins com a fora dels pavellons hi havia gent cridant i reivindicant els seus ideals amb xiulets i pancartes. Finalment, van sortir els mossos d’esquadra i van intentar relaxar una mica l’ambient. Va ser una cosa sorprenent de veure.