Menú per enredar a dracs afamats del món

Per: Noa Regadera, Jordi Ramos, Javi Rubio Valverde, Àlex Rojo

Per segon any consecutiu s’ha fet un projecte de Sant Jordi amb els alumnes de primària de les escoles de Parets del Vallès. Els alumnes han hagut de fer unes receptes per dracs de tot el món que han vingut al poble molt afamats.

Aquesta iniciativa ha sortit del departament de cultura de l’Ajuntament, junt amb Mon Mas on també es troben implicades dietistes, les escoles, les biblioteques, il·lustradors, restauradors i pastissers, tots ells del poble. En aquest cas entrevistem Inés Corral, una de les il·lustradores, que ha fet la il·lustració per al col·legi Pompeu Fabra.

Com va sorgir aquesta activitat?

Va sorgir de la necessitat de festejar Sant Jordi en el temps que els infants havien d’estar en bombolles, per conseqüència de la pandèmia. Sabent que durant el confinament moltes famílies havia aprofitat per cuinar i fer menjars diferents, vam pensar en fer menús per a dracs. En aquest projecte és vol incloure no només a les famílies i els alumnes, sinó també a la resta del poble.

Com funciona el projecte?

El projecte comença explicant una història: la Mon Mas, que ens fa arribar aquest vídeo a les escoles. Cada any és una història diferent, en cas de l’any passat el drac “Menú Bestial” tenia molta gana i des de Parets se li havien de preparar uns menús. 

En el cas d’aquest any, “Menú per enredar a dracs afamats del món” la resta de dracs de tot el mon s’han assabentat que a Parets es fan uns menús molt bons i han vingut aquí, i, per tant, s’havia de tornar a fer uns menús.

Com es tria el menú guanyador?

Tots els infants que hi participen escriuen menús amb les seves famílies i després des de l’escola, els mateixos infants trien els guanyadors per votacions.

Què has de fer tu com a il·lustradora?

Cada il·lustrador ha de fer la il·lustració d’una de les escoles, cada il·lustrador utilitza el seu estil i la seva tècnica, el que ho converteix en un treball molt ric per la varietat de manera de concebre l’art i el menú en si. La il·lustració ha d’incorporar tot el que el menú guanyador de manera il·lustrada i escrita.

Has fet més projectes d’aquest estil?

Havia fet més treballs com a il·lustradora per a l’Ajuntament de Parets, però no en grup. He il·lustrat el llibret 0-3, el llibre del CDIAP i el calendari del XEF del 2015.

Tens més projectes ara mateix?

Ara mateix no tinc cap encàrrec, però sí que tinc projectes personals en vers a les il·lustracions. Soc una il·lustradora amateur i autodidacta però amb ganes d’introduir-me en el món de la il·lustració. El meu gran somni és arribar a publicar algun dels meus contes il·lustrats. Aquí podeu veure el meu Instagram.